ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У САМОСТІЙНІЙ РОБОТІ СТУДЕНТІВ ФІЗИЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ З ТЕОРЕТИЧНОЇ ФІЗИКИ - Дудик, Михайло; Решітник, Юлія; Коцик, Вікторія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються питання впровадження інформаційних технологій навчання як засобу активізації самостійної та індивідуальної роботи студентів. Проаналізовано дослідження проблем використання сучасних інформаційних технологій в навчальному процесі з фізики. Обґрунтовано доцільність використання програмного середовища MathCAD для формування навичок розв’язування задач з теоретичної фізики в системі підготовки майбутніх вчителів фізики. Наведені приклади завдань для самостійної роботи в курсі класичної механіки і основ механіки суцільних середовищ та зразки їх розв’язання засобами математичного пакету MathCAD.