НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Бень, Вікторія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті проаналізовано нормативно-правове забезпечення формування національної ідентичності студентської молоді в закладах вищої освіти. Розкрито основну нормативно-правову базу при формуванні національної ідентичності студентської молоді. Автор статті розглядає нормативно-правове забезпечення як сукупність правових засобів, за допомогою яких здійснюється правове регулювання суспільних відносин у сфері вищої освіти. На основі ґрунтовного аналізу нормативної та законодавчої бази України розглянуто формування національної ідентичності студентської молоді з урахуванням національних стандартів, що є одним із основних чинників, які забезпечують підготовку кваліфікованого фахівця.