ОСОБЛИВОСТІ ВІДКРИТОГО НАВЧАННЯ В СУЧАСНІЙ ОСВІТІ - Браславська, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлюються основні тенденції відкритого навчання як інноваційного напряму в сучасній освіті. Метою роботи стало визначення особливостей упровадження відкритого навчання. Доведено, що однією з дієвих форм відкритого навчання є проєктне навчання, як набуття практичного досвіду в поєднанні урочної та позаурочної діяльності з опорою на природний інтерес дітей. Результатами роботи є звернення уваги широкої спільноти на інтеграцію, проєктні технології, дослідницькі, інтерактивні методи, засобами яких випереджальне навчання визначається ефективною інновацією в освіті.