ЕТНІЧНА ТОЛЕРАНТНІСТЬ СОЦІАЛЬНОГО ПРАЦІВНИКА: ОСОБЛИВОСТІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ - Коваль, Ганна; Логвиненко, Вікторія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Проаналізовано феномен етнічної толерантності в контексті професійної діяльності соціальних працівників. Метою дослідження є визначення особливостей етнічної толерантності, які сприяють ефективній професійній взаємодії з клієнтами, що належать до інших етносів. Обґрунтовано, що етнічна толерантність соціального працівника має виключати байдуже ставлення до національної культури клієнта; не допускати її критики чи засудження; передбачати паритетні взаємовідносини; доповнюватися етнокультурною компетентністю та навиками міжетнічної комунікації.