ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ВИКОНАВСЬКОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТІВ-МУЗИКАНТІВ У ЗВО - Олійник, Тетяна; Умрихіна, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті досліджується проблема формування виконавської культури майбутніх музикантів-виконавців у закладах вищої освіти. У контексті виявлених протиріч автори розглядають наступні напрямки реформування сучасної вищої школи: концептуальні підходи до виховання та освіти виконавців; зміст навчально-виховного процесу в області виконавського мистецтва; форми і методи повсякденної художньо-педагогічної роботи. Особлива увага приділяється розгляду принципів спрямованості та зацікавленості, застосування яких дає можливість ефективно здійснювати процес розвитку виконавської культури студентів.