НАПРЯМИ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ З ПЕДАГОГІЧНО ЗАНЕДБАНИМИ ПІДЛІТКАМИ - Волков, Олександр; Волкова, Віра; Федорова, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Соціальна робота з педагогічно занедбаними підлітками включатиме напрями: оздоровлення умов, у яких живе важковиховуваний школяр; посилення профілактичної роботи в мікрорайоні; цілеспрямована організація вільного часу школяра; активізація соціально корисної діяльності педагогічно занедбаних школярів; руйнування негативного типу поведінки особистості вихованця; організація нового способу життя, в якому закріплюються, розвиваються позитивні якості; включення особистості в процес подолання наявних у неї негативних властивостей; індивідуальна корекція і персональна опіка над конкретними важкими школярами в системі наставництва.