ЗАКОНОДАВЧЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МЕДІАОСВІТИ В США - Головченко, Гліб (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті наголошено на тому, що в умовах стрімкого розвитку цифрових технологій та посилення їх впливу на людину важливим є проведення наукових розвідок потужного освітнього потенціалу медіаресурсів. Розглянуто законодавчу базу, що забезпечує функціонування медіаосвіти в США, використано загальнонаукові методи (аналізу, синтезу, систематизації, порівняння, узагальнення) дозволило вивчити праці зарубіжних і вітчизняних науковців, офіційні і нормативно-правові документи США. Проаналізовано механізми нормативно-правового регулювання медіаосвіти. Закцентовано на випереджувальному характері законів, підзаконних актів та інших інструктивно-нормативно-правових документів, що сприяють цілеспрямованому й продуманому використанню медіаресурсів у навчальному процесі.