ФОРМУВАННЯ ВОКАЛЬНО-СЛУХОВИХ НАВИЧОК МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Кулічова, Світлана; Акульшина, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті проаналізовано теоретичні передумови створення методики формування вокально-слухових навичок майбутніх учителів музичного мистецтва. Доведено необхідність вокальної підготовки студентів – майбутніх педагогів-музикантів, як важливого компонента їхньої фахової підготовки. Проаналізовано наукові підходи щодо розвитку таких провідних вокально-слухових навичок, як: співацький голос, вокальне дихання, мелодичний слух. Авторами встановлено, що реалізація процесу розвитку вокально-слухових навичок вимагає чіткої побудови стратегії і тактики педагогічної діяльності, яка полягає у створенні методики викладання.