ФОРМИ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ БАТЬКІВ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ - Білан, Валентина; Лемещук, Марина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлено концептуальні підходи до розгляду практичних і теоретичних знань і вмінь, що стосуються нормалізації мікросоціального середовища (сімʼї). Розкрито необхідність підготовки фахівців, здатних надавати психологічну допомогу батькам та їхнім дітям, які відчувають труднощі в міжособистісних стосунках; структуру їх готовності до цієї роботи ‒ особистісну, професійну та творчу компетентності. Показано два аспекти психологічного консультування: соціально-психологічні особливості проблем батьківсько-дитячих відносин та професійно-психологічні проблеми взаємодії консультанта і батьків на консультаціях.