ДУАЛЬНА ФОРМА ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ – УМОВА ЇЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ - Браславська, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито особливості й значення дуальної форми освіти. Визначено, що саме дуальна форма педагогічної освіти є основою її модернізації. Вказано на інноваційний розвиток освіти шляхом удосконалення її змісту, перегляд традиційних форм та переорієнтація освітніх установ на нові цілі підготовки фахівців. Окреслено основні сучасні підходи до запровадження дуальної форми як підґрунтя формування в майбутніх учителів професійної компетентності, зокрема інтегральної, загальних і спеціальних (фахових, предметних). Розглянуто державні циркуляри, що підтверджують потребу в дуальній формі підготовки фахівців.