ДОСВІД ТВОРЧОСТІ В РАННЬОМУ ОНТОГЕНЕЗІ - Котелянець, Юлія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито різні підходи до розуміння сутності понять «творчість», «дитяча творчість» та відображено основні тлумачення цих термінів у психології та педагогіці. Обґрунтовано актуальність створення умов для розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку. Приділено увагу з’ясуванню ролі досвіду творчості у ранньому онтогенезі, визначено фактори, необхідні для розвитку творчого потенціалу особистості. На основі аналізу досліджень виокремлено знаки та закономірності творчості у дитячому віці. Акцентовано увагу на ролі освітньої практики у формуванні особистого досвіду дитини.