ФАКТОРИ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ, ЯКИХ ДОТРИМУЮТЬСЯ СТУДЕНТКИ ПЕДАГОГІЧНИХ І ЕКОНОМІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ ТА ЇХ УЯВЛЕННЯ ПРО ФІЗИЧНО КУЛЬТУРНУ ЛЮДИНУ - Мaєвський Миколa (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті обґрунтовано аспекти здорового способу життя. Визначено, що в середовищі студентської молоді боротьба зі шкідливими звичками, превентивні заходи для їх попередження є одним із головних завдань у виховній роботі ЗВО. З’ясовано, що склад харчового раціону студенток трьох факультетів більш-менш урізноманітнений продуктами; фізично культурною людиною студентки трьох факультетів уважають того, хто безпосередньо спрямовує зусилля на вдосконалення власного тіла, веде здоровий спосіб життя, і менше всього називають фізично культурним того, хто володіє знаннями, певними навичками із видів спорту.