ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ ЕКОНОМІКИ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Підлісний, Євген (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті на основі компетентнісного підходу розкрито метаосвітні конструкти «компетентність», «професійна компетентність». Установлено, що формування професійно значущих компетентностей майбутніх бакалаврів економіки орієнтовано на гуманістичний стиль взаємодії студентів, викладачів і роботодавців; творчий ‒ пов’язаний з метою, змістом, активністю викладачів і студентів; розвивальний ‒ максимальний розвиток рефлексивних і творчих здібностей студентів, орієнтації на успіх кожного. Виявлено фактори, що визначають професійно значущих якостей майбутніх бакалаврів економіки. Доведено необхідність сформованості професійно значущі якості у майбутніх бакалаврів економіки.