ВИХОВАННЯ ЗАГАЛЬНОЛЮДСЬКИХ ТА НАЦІОНАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ У МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ ПРИ ВИВЧЕННІ ДИСЦИПЛІНИ «ПОРІВНЯЛЬНА ПЕДАГОГІКА» - Ткачук, Мирослава (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті представлено теоретичні та практичні аспекти виховання в студентів педагогічного університету загальнолюдських та національних цінностей при вивченні дисципліни «Порівняльна педагогіка». Розглянуто сутність понять «загальнолюдські» та «національні цінності». Схарактеризовано взаємозв’язок між поняттями «загальнолюдські» й «національні цінності» та сучасним державотворенням в Україні. Розкрито роль порівняльної педагогіки в професійному становленні педагога та вихованні у майбутніх учителів загальнолюдських та національних цінностей.