ФОРМУВАННЯ ЕЛЕМЕНТАРНИХ АСТРОНОМІЧНИХ УЯВЛЕНЬ У СТАРШИХ ДОШКІЛЬНИКІВ ЗАСОБАМИ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ ТА НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ - Тітаренко, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті обґрунтовано актуальність проблеми формування елементарних астрономічних уявлень у дітей старшого дошкільного віку. Здійснено аналіз психолого-педагогічних досліджень з проблеми формування елементарних астрономічних уявлень у старших дошкільників. Обґрунтовано вплив художньої літератури та усної народної творчості на формування елементарних астрономічних уявлень у дітей старшого дошкільного віку. Визначено рівень сформованості елементарних астрономічних уявлень у старших дошкільників. Запропоновано систему роботи з формування елементарних астрономічних уявлень у дітей старшого дошкільного віку засобами художньої літератури та усної народної творчості та перевірено її ефективність.