ІСТОРІЯ ІНКЛЮЗИВНИХ ОСВІТНІХ ПРАКТИК У США - Шумаєва, Світлана; Коваленко, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті розглянуто етапи становлення інклюзивної освіти у США, проаналізовано різні підходи до визначення поняття «особливі освітні потреби», «неповносправні діти», «інклюзивне середовище», «інклюзія», зроблено ретроспективу державних актів, законів, пов’язаних із проблемою особливих освітніх потреб у системі загальної освіти США. Ключові слова: особливі освітні потреби, неповносправні діти, інклюзивне середовище, інклюзія, дитина з особливими освітніми потребами, інклюзивна освіта, державні акти, система загальної освіти США.