РОЛЬ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ У ФОРМУВАННІ ПРОФЕСІЙНОЇ МОБІЛЬНОСТІ В ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ У НЕМОВНИХ ЗВО - Бондар, Галина; Нестеренко, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті розглядається проблема формування професійної мобільності в підготовці майбутніх фахівців у немовних ЗВО, яка останнім часом набула особливої актуальності у зв’язку зі зростанням ролі іншомовного спілкування у професійній діяльності майбутніх фахівців. Ураховуються вимоги вищої освіти, спрямовані на підготовку конкурентоспроможних майбутніх фахівців. Розглянуто поняття «професійна мобільність». Проаналізовано роль іноземної мови у формуванні професійної мобільності в підготовці майбутніх фахівців у немовних ЗВО у контексті професійної мобільності, описано можливості, які відкриваються для майбутніх фахівців, які володіють іноземною мовою. Ключові слова: іноземні мови, навчання, професійна мобільність, майбутні фахівці, немовний ЗВО, формування професійної мобільності, конкурентоспроможні майбутні фахівці, іншомовне спілкування, професійна діяльність.