САМОСТІЙНА РОБОТА МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ ЯК УМОВА ФОРМУВАННЯ ЗАГАЛЬНИХ ТА ФАХОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ - Дубова, Наталія; Люльченко, Вячеслав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті розглянуто проблему підготовки інженера-педагога харчової галузі, зокрема особливості організації самостійної роботи, яка сприяє формуванню загальних та фахових компетентностей у процесі вирішення професійних завдань. Приділено увагу з’ясуванню ролі самостійної роботи у формуванні загальних та фахових компетентностей, визначенню ефективних шляхів її впровадження у процесі професійної освіти майбутніх фахівців харчової галузі. Охарактеризовано види завдань для самостійної роботи, акцентовано увагу на їхній діяльнісний характер. Ключові слова: фахова підготовка, професійна компетентність, самостійна робота, професійна освіта, харчові технології, інженер-педагог харчових технологій, позааудиторна робота, пізнавальні завдання.