РОЗВИТОК ЛОГІЧНОГО МИСЛЕННЯ ПІД ЧАС ЗАНЯТЬ З ВИКОРИСТАННЯМ РОБОТИЗОВАНИХ ПРИСТРОЇВ - Бущак, Ігор; Макарій, Юлія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті розглянуто розвиток логічного мислення під час занять з використанням роботизованих пристроїв. Здійснено дослідження доцільності використання роботизованих пристроїв на заняттях із розвитку логіки у закладах дошкільної освіти. Подано думки вчених щодо розвитку логічного мислення. Представлено результати проведених досліджень. Встановлено, що використання роботизованих пристроїв стане для дошкільників першим етапом у розумінні програмування, а робота над розвитком логічного мислення буде цікавішою, ефективнішою. Ключові слова: логічне мислення, програмування, кодування, роботизовані пристрої, цифрові навички, освітнє середовище, компʼютерна грамота, цифрова компетентність.