ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ПРОЕКТУВАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ СЛОВНИКІВ - Вакалюк, Тетяна; Черниш, Оксана; Левківський, Віталій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
Цифрова трансформація всіх сфер життєдіяльності призводить до необхідності впроваджувати все нові цифрові технології у всі сфери. Одним з різновидів цифрових ресурсів є електронний словник, який можна використовувати не лише як словник, а й як енциклопедію у випадку тлумачного словника. У дослідженні проаналізовано різні підходи до побудови моделі та проектування електронних словників. Встановлено, що єдиного підходу до проектування як звичайних, так і тлумачників словників наразі немає. Кожен науковець пропонує власний підхід та своє бачення до окресленої проблеми. Ключові слова: словник, електронний словник, електронний тлумачний словник, багатомовний словник, проектування, розробка, розробка моделі, закордонний досвід.