ПРОВЕДЕННЯ НАВЧАЛЬНИХ ВЕБІНАРІВ У МИСТЕЦЬКИХ ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ COVID-19 - Варивончик, Анастасія; Швець, Ірина; Дубовий, Олексій; Кулик, Андрій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
Проаналізовано форми та засоби проведення навчальних вебінарів у мистецьких закладах вищої освіти, що забезпечують ефективну професійну підготовку в умовах дистанційної форми навчання. Перспективність зазначеного методу як форми комунікативної взаємодії збільшує можливості творчої діяльності здобувачів освіти, набуваючи комплекс виконавських, професійних компетентностей, спрямованих на художньо-творчу самореалізацію особистості у різних видах мистецтва. Позначено основні етапи організації та проведення вебінарів. Розглянуто можливості підвищення їхньої ефективності. Ключові слова: вебінар; дистанційна освіта; змішане навчання; інформація; компетенції; онлайн-навчання; офлайн-навчання, комп’ютерні технології.