ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ОСНОВІ МЕТАПРЕДМЕТНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ В АУДИТОРНІЙ І ПОЗААУДИТОРНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Хрик, Василь (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
У статті розкрито проблему формування готовності майбутніх фахівців лісового господарства до професійної діяльності на основі метапредметної інтеграції в аудиторній і позааудиторній діяльності. Встановлено, що в основу підготовки майбутніх фахівців лісового господарства покладено ідею про інтеграцію зусиль і можливостей різних об’єктів і суб᾿єктів професійної підготовки, яка передбачає забезпечення взаємозв᾿язку аудиторної і позааудиторної діяльності. Доведено, що формування готовності майбутніх фахівців лісового господарства до професійної діяльності досягається шляхом використання таких форм і методів організації освітнього процесу в аудиторній роботі: ділової гри, захисту творчих проєктів, методу кейсів, роботи в команді, групової дискусії, самостійної роботи тощо. Ключові слова: формування; готовність; майбутні фахівці; лісове господарство; професійна діяльність; метапредметна інтеграція; форми; методи; аудиторна і позааудиторна діяльності.