САМООСВІТА ВИХОВАТЕЛЯ У СУЧАСНОМУ ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - Кривда, Валентина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
У статті з’ясовано сутність поняття «самоосвіта вихователя сучасного закладу дошкільної освіти». Визначено зміст поняття «самоосвіта» як інтегральну здатність, результат удосконалення фахової компетентності, що полягає в опануванні, перегляді, уточненні інформації, поширенні практик самоосвіти, спрямованої на самопідвищення і самореалізацію інтересів та потреб вихователя сучасного закладу дошкільної освіти. Ключові слова: самоосвіта; самоосвітня діяльність; організація самоосвіти; заклад дошкільної освіти; самоаналіз; самопідготовка; планування самоосвіти; інноваційні форми самоосвітньої діяльності.