МОВА ДЛЯ СПЕЦІАЛЬНИХ ЦІЛЕЙ (LSP): ОСОБЛИВОСТІ ІСТОРИЧНОГО РОЗВИТКУ - Нечепорук, Яна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
У статті представлено аналіз виникнення і розвитку «мови для спеціальних цілей» у тісному взаємозв’язку з історією розвитку іншомовної підготовки та потреб суспільства. Технологічні та інформаційні зміни кінця XX і початку XXI століть природним чином позначилися на характері теоретичного дослідження та практичного вивчення спеціалізованої мови. Була створена теорія функціональних стилів, дана дефініція терміна «стиль», визначені усна і письмова форми мови, функціональні варіанти мови та багато іншого. У різний час об’єктом дослідження ставав аналіз окремих мов спеціального вжитку, тексту, цільової ситуації, механізмів, що беруть участь у засвоєнні матеріалу. Ключові слова: мова для спеціальних цілей; метод; історичний розвиток; іншомовна підготовка; професійна мова; професійна підготовка.