ЦІННІСНО-КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД У ФАХОВІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МАТЕМАТИКИ - Годованюк, Тетяна; Возносименко, Дарія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті висвітлено педагогічну доцільність використання ціннісно-компететнісного підходу у фаховій підготовці майбутніх учителів математики. Окреслено зміст понять «компетентність», «ціннісно-смислова компетентність», «ціннісно-компетентнісний підхід». Наведено приклади використання в освітньому процесі інноваційних методів навчання: кейс-метод, метод навчальних проєктів), що забезпечують реалізацію ціннісно-компететнісного підходу у фаховій підготовці майбутніх учителів математики. Ключові слова: майбутні вчителі математики; компетентність; ціннісно-смислова компетентність; ціннісно-компетентнісний підхід; ціннісні орієнтації; кейс-метод; метод навчальних проєктів; фахова підготовка майбутніх учителів математики.