ПРОФЕСІЙНО-МОВЛЕННЄВА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ФАХІВЦЯ МЕДИЧНОГО ПРОФІЛЮ - Туровська, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті розкрито сутність професійно-мовленнєвої компетентності як складової професійної компетентності фахівця медичного профілю. Окреслено основні підходи до трактування поняття «професійно-мовленнєва компетентність» в контексті професійної діяльності медичного працівника. Розкрито кореляцію між поняттями «професійна компетентність», «комунікативна компетентність», «професійно-мовленнєва компетентність». Обгрунтовано залежність результативності виконання завдань професійної діяльності фахівцем від рівня його професійно-мовленнєвої компетентності. Ключові слова: компетентність; професійна компетентність; комунікація; комунікативна компетентність; мовленнєва компетентність; професійно-мовленнєва компетентність; фахівець медичного профілю; медичний працівник.