СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ПОДОЛАННЯ - Поліщук, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
На основі аналізу наукових досліджень відомих вітчизняних і зарубіжних учених висвітлено основні проблеми взаємовідносин дітей та батьків. Визначено, що основними завданнями сімейного виховання є виховання в дітей ввічливості, люб’язності, гуманного ставлення до оточення, любові до природи, культурного, морального та соціального розвитку особистості, З’ясовано, що ефективність сімейного виховання полягає у спільній трудовій діяльності батьків та дітей, у якій провідну роль відіграє мати. Ключові слова: сім’я; виховання; родинне виховання; авторитет батьків; батьківська педагогіка; трудова діяльність; інтелектуальний розвиток дитини; педагогіка партнерства.