ПРОБЛЕМА ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ ДО ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Захаревич, Микола; Куніцький, Ярослав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
Розглянуто проблему формування готовності майбутніх педагогів до інноваційної діяльності, спираючись на актуальні дослідження науковців з означеної теми. На основі сукупності описаних і проаналізованих трактувань «інновації в освіті» сформовано дослідницьку позицію розгляду інновацій як важливого елемента підтримки освіти в стані такого динамічного розвитку, який відповідатиме вимогам сучасного суспільства, а також як явище колективної або індивідуальної професійної творчої діяльності педагога. Ключові слова: інновації в освіті; готовність до інноваційної діяльності; інноваційна діяльність; майбутній педагог; методика навчання; проблемне навчання.