МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ЕНЕРГЕТИКІВ - Горбатюк, Роман; Білан, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті представлено модель формування іншомовної компетентності майбутніх інженерів-енергетиків. Визначено та проаналізовано її основні компоненти, обґрунтовано їх зворотний взаємозв’язок і взаємодію. Встановлено, що розроблена модель належить до групи структурно-функціональних. Виявлено, що структурність моделі визначається комплексом взаємопов’язаних і взаємодоповнювальних елементів, які об’єднані у мотиваційно-цільовий, дидактично-методологічний, змістово-процесуальний, оцінювально-результативний блоки, а її функціональність характеризується сукупністю властивостей, які розкривають здатність виконувати низку функцій. Ключові слова: модель; структурно-функціональна модель; формування; іншомовна підготовка; іноземна мова; іншомовна компетентність; майбутні інженери-енергетики; здобувачі вищої освіти; освітнє середовище; знання.