ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ І ЗАСОБИ ФОРМУВАННЯ І РОЗВИТКУ ГОТОВНОСТІ ДО НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ ВИЩИХ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Зінченко, Володимир; Черніченко, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті охарактеризовано основні педагогічні умови формування і розвитку готовності до науково-педагогічної діяльності викладачів вищих військових навчальних закладів: стимулювання щодо створення мотиваційної основи постійного професійного розвитку; моніторинг рівня готовності до науково-педагогічної діяльності, підвищення кваліфікації з урахуванням актуального її рівня; систематизація елементів готовності на інтегративному курсі з використанням засобів активного навчання; забезпечення рефлексії та формування індивідуального стилю науково-педагогічної діяльності. Ключові слова: педагогічні умови; готовність до науково-педагогічної діяльності; рівні готовності; викладач вищого військового навчального закладу; вищій військовий навчальний заклад; інтегративний курс; підвищення кваліфікації; післядипломна освіта.