УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ - Гагарін, Микола (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
В статті проаналізовано проблему управління розвитком сучасних закладів освіти. Метою статті є розкриття особливостей управління розвитком сучасних закладів освіти. У статті проаналізовано сутність понять «розвиток», «стратегія», «управління закладами освіти», «управління розвитком закладів освіти»; виокремлено педагогічні умови, що забезпечують ефективність управління процесом розвитку закладу освіти: Перспективними напрямами подальших досліджень даної проблеми визначено вивчення вітчизняного та зарубіжного досвіду вдосконалення управлінської діяльності спрямованої на розвиток закладів освіти. Ключові слова: розвиток; заклад освіти; управління; управлінська діяльність; управління закладами освіти; стратегія розвитку закладу освіти; управління розвитком закладів освіти; педагогічні умови.