ПІДГОТОВКА МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ ДО ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРНЕТ-ТЕХНОЛОГІЙ У ПРАКТИЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Браславська, Оксана; Озерова, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті висвітлюються основні тенденції використання Інтернет-технологій як інноваційного напряму в сучасній освіті, підґрунтя становлення інформаційного суспільства, його глобалізації та інформатизації, що зумовили нові вимоги до професійної діяльності та підготовки майбутнього фахівця. Метою роботи стало теоретичне обґрунтування особливостей підготовки майбутніх фахівців до професійної діяльності засобами Інтернет-технологій. Доведено, що використання Інтернет-технологій дозволяє позитивно впливати на формування особистості майбутнього фахівця, сприяє його інформаційному збагаченню, розвитку, здатності критично мислити, орієнтуватися в сучасному світі. Ключові слова: інформація; Інтернет-технології; інформаційне освітнє середовище; Інтернет-середовище; професійне зростання; Інтернет-ресурси; здобувачі вищої освіти; фахівці.