ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ КОЛЕКТИВНО ГРУПОВОГО НАВЧАННЯ (НА ПРИКЛАДАХ ВИВЧЕННЯ ШКІЛЬНИХ КУРСІВ ГЕОГРАФІЇ ТА ПРИРОДОЗНАВСТВА «ПІЗНАЄМО ПРИРОДУ») - Герасименко, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
Концепція Нової української школи висуває нові вимоги до організації навчання здобувачів освіти. У статті висвітлено проблеми використання інтерактивних технологій колективно групового навчання в шкільних курсах географії та природознавства «Пізнаємо природу». Зазначено, що за методики взаємонавчання учні набувають досвіду вирішення проблем на основі його теоретичного осмислення, застосування в повсякденному житті. Наведено приклади використання інтерактивних технологій навчання на уроках географії, природознавства. Ключові слова: методика навчання; інтерактивні навчальні технології; «мікрофон»; «мозковий штурм»; «навчаючи вчусь»; «аналіз ситуацій»; «незакінчене речення»; «дерево рішень».