ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ПІДГОТОВКА ПЕДАГОГІВ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ: ДЕФІНІТИВНИЙ АНАЛІЗ - Гвоздецька, Юлія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті відображено результати дефінітивного аналізу поняття «психолого-педагогічна підготовка педагогів професійного навчання». Обґрунтовано сутність термінів «професійна освіта», «викладач професійної освіти», «професійно підготовка», «професійно-педагогічна підготовка», «психолого-педагогічна підготовка педагогів професійного навчання». Конкретизовані компоненти психолого-педагогічної підготовки: базова психолого-педагогічна підготовка; фундаментальна психолого-педагогічна підготовка; наукова психолого-педагогічна підготовка; функціональна психолого-педагогічна підготовка; творча психолого-педагогічна підготовка. Ключові слова: викладач професійної освіти; професійна освіта; професійно підготовка; професійно-педагогічна підготовка; психологічна підготовка; психолого-педагогічна підготовка педагогів професійного навчання.