МЕТОДИ ТА ПРИЙОМИ ФОРМУВАННЯ МОТИВАЦІЇ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ - Браславська, Оксана; Проценко, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті обґрунтовується необхідність формування професійної мотивації як важливої складової фахової підготовки майбутніх педагогів; визначаються шляхи формування їх професійної мотивації; аналізуються чинники, які впливають на формування професійної мотивації фахівців у галузі освіти. Розглянуто сутність понять «мотив» та «мотивація» в загальному сенсі й як терміну професійної сфери. Здійснено аналіз сучасних поглядів науковців на мотивацію. Аналіз літературних джерел дав змогу з’ясувати сутність ключових понять, розкрити зміст методів та прийомів розвитку мотиваційної сфери майбутніх педагогів.