РОЗВИТОК СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Кулікова, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті автор розглядає проблему розвитку соціокультурної діяльності як педагогічну проблему. На основі аналізу наукової літератури автор формулює власне визначення поняття «соціокультурна діяльність» – це конкретний набір заходів, який відображає цілі та завдання державної політики в галузі культури та дозвілля, визначає методи і засоби їх втілення. На думку автора, соціокультурна діяльність є неодмінною складовою загальної системи соціального виховання, спрямованою на розвиток соціальних навичок та налагодження взаємодії з культурним середовищем.