ФОРМУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ УМІНЬ МАЙБУТНІХ ІТ ФАХІВЦІВ ЗАСОБАМИ ВІЗУАЛЬНОГО ПРОГРАМУВАННЯ - Франко, Юрій; Мазур, Іван Станіслав; Козіброда, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті досліджено процес формування технічних умінь майбутніх фахівців у сфері інформаційних технологій шляхом створення вебзастосунків з використанням візуального програмування. Проаналізовано особливості використання візуального програмування в освітньому процесі. Описано сучасні підходи до навчання візуального програмування та виокремлено основні складові та етапи процесу створення вебзастосунків. Проаналізовано доцільність використання програмної платформи Node-RED. Отримані результати дослідження можуть бути корисними для викладачів у сфері вищої освіти, які зацікавлені у вдосконаленні методів навчання візуального програмування з метою підготовки кваліфікованих фахівців у галузі інформаційних технологій.