РОЛЬ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ФОРМУВАННІ МІЖКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЇ - Мельник, Олексій; Коробань, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
Стаття розглядає роль інноваційних технологій у підготовці майбутніх викладачів комп’ютерних технологій в умовах інтернаціоналізації освіти. Зокрема, розглянуті способи використання інноваційних підходів для формування міжкультурної компетентності та підготовки до міжнародного співробітництва. На основі аналізу сучасних підходів до навчання розглядаються можливості застосування віртуальної реальності, онлайн-курсів, міжнародних проєктів та інших інноваційних методик для формування міжкультурної компетентності. Дослідження в цьому напрямку може допомогти розвинути ефективні підходи до підготовки педагогів до роботи в умовах інтернаціоналізації освіти.