НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ У СИСТЕМІ ВИЩОЇ ОСВІТИ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ - Свиридюк, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті проаналізовано нормативно-правову базу забезпечення соціально-педагогічної підтримки іноземних студентів у системі вищої освіти Великої Британії. Представлено ретроспективу становлення нормативно-правового забезпечення щодо соціально-педагогічної підтримки іноземних студентів з 1999–2023 рр. На думку автора, «Стратегія міжнародної освіти» (2019 р.) найкраще забезпечує гарантії соціально-педагогічної підтримки іноземних студентів у вищій освіті Великої Британії, включаючи підтримку при в’їзді, впродовж перебування у країні та після завершення навчання, надання інформації та консультацій, а також забезпечення рівних можливостей для навчання та розвитку.