ТЕХНОЛОГІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЄКТУ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ З ФІЗИКИ У ПЕДАГОГІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ - Гриньов, Роман (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті автор розглядає освітній проєкт з фізики як унікальну діяльність учасників (викладачів, студентів з різних груп, курсів) у сфері фізичних досліджень, яка має визначені строки і забезпечує досягнення запланованого результату, котрим є створений унікальний освітній продукт. Технологію освітнього проєкту потрактовано як педагогічну технологію ресурсно-орієнтованого навчання майбутніх бакалаврів з фізики, котра являє собою сукупність методів і прийомів організації дидактичного процесу та навчально-дослідницької взаємодії усіх учасників проєкту для досягнення результату у межах визначеного часового проміжку. Визначено етапи реалізації технології освітнього проєкту у процесі фахової підготовки майбутніх бакалаврів з фізики у педагогічному університеті: етап стратегічного планування, етап моделювання, етап реалізації проєкту, етап презентації та рефлексії.