РОЗВИТОК ВІЗУАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ХУДОЖНЬОГО ПРОФІЛЮ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ - Сліпчишин, Лідія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті розглядається процес розвитку візуальної компетентності фахівців художнього профілю. Встановлено, що зміна візуального інформаційного потоку впливає на вимоги до роботи з візуальною інформацією. Процес розвитку візуальної культури відображає динамічна багаторівнева система, етапи якої характеризуються різною глибиною і шириною опанованої візуальності у професійному середовищі. Цей процес визначається поняттями грамотності, компетентності та культури. За допомогою комплексу методів розкрито сутність візуальної культури та візуальної компетентності фахівців художнього профілю. Схарактеризовано особливості професійної діяльності та наведено визначення візуальної культури і візуальної компетентності фахівців художнього профілю.