ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ІНСТРУМЕНТАЛІСТІВ-ВИКОНАВЦІВ У ЗАКЛАДАХ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ - Кірдан, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті схарактеризовано стан дослідження проблеми професійної підготовки майбутніх інструменталістів-виконавців у закладах фахової передвищої освіти. На основі аналізу праць вітчизняних дослідників констатовано про стійкий науковий інтерес до проблеми професійної підготовки студентів в училищах, закладах фахової передвищої освіти. Науковцями окреслено професійні пріоритети здобувачів-інструменталістів; досліджено теорію та методику формування виконавської надійності музикантів-інструменталістів; схарактеризовано принципи й методи навчання майбутніх інструменталістів-виконавців; визначено особливості професійної підготовки інструменталіcтів-виконавців у закладах вищої освіти різних типів.