ГЕЙМІФІКАЦІЯ ЯК ІННОВАЦІЙНИЙ ПІДХІД ДО ФОРМУВАННЯ МЕДІАГРАМОТНОСТІ У МОВНО-ЛІТЕРАТУРНІЙ ОСВІТНІЙ ГАЛУЗІ - Лукіянчук, Інна; Коваль, Валентина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
У статті проаналізовано гейміфікацію як інноваційний підхід до формування медіаграмотності у мовно-літературній освітній галузі. Розглянуто теоретичні основи гейміфікації, її вплив на мотивацію, критичне мислення та вміння аналізувати медіаконтент. Запропоновано практичні методи впровадження гейміфікаційних технологій, таких як фактчекінг-квести, рольові ігри та симуляції, що дозволяють здобувачам освіти взаємодіяти з медіаконтентом, розвивати навички критичного мислення. Наголошено на важливості цифрових інструментів та рекомендаціях для педагогів щодо їх інтеграції в освітній процес.