ХАРАКТЕРИСТИКА ЕТАПІВ РОЗВИТКУ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК СФЕРИ РЕАЛІЗАЦІЇ СУБ’ЄКТІВ (ХХ СТ. ‒ ПЕРША ПОЛОВИНА ХХІ СТ.) - Кулікова, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
Стаття присвячена аналізу етапів еволюції соціокультурної діяльності як важливої арени реалізації суб’єктів у контексті глобальних соціокультурних зрушень ХХ – першої половини ХХІ століть. Особлива увага приділяється еволюції потреб та інтересів суб’єктів соціокультурної діяльності та впливу інформаційно-комунікаційних технологій на формування нових форм культурного самовираження та соціальної взаємодії. На основі проведеного аналізу визначено ключові характеристики кожного етапу, домінуючі тренди та потенційні перспективи подальшого розвитку соціокультурної сфери.