ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ МЕТОДІВ ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОГО НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВИКЛИКІВ СУЧАСНОСТІ - Кондрашкін, Максим (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
У статті досліджуються сучасні підходи до організації військово-патріотичного виховання молоді в Україні в умовах зовнішньої агресії та соціальних викликів. Проаналізовано нормативно-правову базу, стратегічні напрями розвитку цієї сфери, роль освіти, спорту, фізичної та психологічної підготовки у формуванні національної свідомості. Окрема увага приділена інтеграції патріотичного виховання в освітній процес згідно з Концепцією «Нова українська школа», а також впливу війни на зміст, методи та цілі патріотичного формування молоді. Автори обґрунтовують необхідність цілісної державної політики та впровадження інновацій у навчальні практики для підвищення ефективності виховання патріотизму.