ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ СПОСОБІВ ВІДТВОРЕННЯ ДІЄСЛОВА ТА ЙОГО ГРАМАТИЧНИХ КАТЕГОРІЙ В АНГЛІЙСЬКІЙ ТА УКРАЇНСЬКІЙ МОВАХ - Єнг, Інна; Компанець, Наталія; Коромисел, Микола (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
Авторами статті досліджується актуальна тема порівняльного аналізу способів відтворення дієслова та його граматичних категорій в англійській та українській мовах. Порівняльна лінгвістика має практичну цінність для вивчення іноземних мов і мовної освіти, оскільки дозволяє глибше зрозуміти структуру та функції мовних систем, сприяє формуванню міжкультурної комунікації та розвитку навичок міжмовного аналізу. Матеріали зіставного аналізу граматичних категорій можуть бути ефективно використані для удосконалення методики викладання іноземних мов. Загальна різниця структурної граматики обох порівнювальних мов є причиною доволі численних особливих відмінностей в окремих граматичних категоріях, а також у рисах окремих частин мови таких як дієслово. Саме ці структурні відмінності стають предметом детального аналізу у статті.