ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ПРОЕКТУВАННЯ МОДЕЛІ РОЗВИТКУ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ МАЙБУТНІХ МАГІСТРІВ ОСВІТИ ЗАСОБАМИ МЕДІАТЕХНОЛОГІЙ - Хрєнов, Денис (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
Стаття присвячена дослідженню, метою якого є теоретичне обґрунтування та конструювання моделі розвитку критичного мислення майбутніх магістрів освіти засобами медіатехнологій. Для досягнення мети використано методи аналізу, синтезу, моделювання, узагальнення педагогічного досвіду. Побудовано модель, що включає цільовий, змістовий, технологічний та результативний компоненти, етапи реалізації, педагогічні умови, форми та методи навчання. Виокремлено критерії та показники сформованості критичного мислення, розроблено рівні його прояву. Результати дослідження можуть бути застосовані в освітньому процесі підготовки магістрів у галузі педагогіки.