СТАНОВЛЕННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ЯК УМОВА РОЗВИТКУ ГОТОВНОСТІ ДО ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Цуканова, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
У статті розкриваються особливості становлення педагогічної творчості майбутнього вчителя початкових класів. Наголошується на важливості ефективної організації підготовки майбутніх фахівців початкової школи шляхом створення в системі вищої освіти. На основі теоретичного аналізу наукових праць вітчизняних та зарубіжних учених відзначається специфіка поетапного занурення студентів у професійну діяльність, під час якого розкриваються особливості освітнього процесу на кожному році навчання. Встановлено, що становлення педагогічної творчості майбутнього вчителя початкових класів є актуальним не лише в сучасній системі освіти, а й в усіх сферах життєдіяльності людини, адже лише творчий педагог здатен виховати творчого учня.