ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З АГРОНОМІЇ - Александров, Олексій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
Мета статті полягає в науковому обґрунтуванні вибору педагогічних умов формування інноваційної компетентності у майбутніх аграріїв, їх реалізації в ЗВО. Основними методами дослідження, що були використанні, є теоретичний аналіз і узагальнення зібраного матеріалу, моделювання. Уточнено зміст інноваційної компетентності, обґрунтовано вибір умов її формування в майбутніх аграріїв, продемонстровано взаємозв’язок педагогічних умов із складниками інноваційної компетентності, засобами їх реалізації та результатами у процесі підготовки майбутніх фахівців з агрономії.