ДИСЦИПЛІНА «ІСТОРІЯ МИСТЕЦТВ» У СИСТЕМІ МЕТОДИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА: ЗАПИТИ НОВОЇ ОСВІТНЬОЇ РЕАЛЬНОСТІ - Красюк, Ірина; Карпова, Вікторія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
Публікацію присвячено трансформації курсу «Історія мистецтв» у методичній підготовці майбутніх учителів образотворчого мистецтва відповідно до концепції Нової української школи. Виявлено суперечності між традиційним хронологічно-стильовим принципом курсу та компетентнісним, діяльнісним і поліхудожнім підходами НУШ. Обґрунтовано необхідність реформування дисципліни: пріоритет методичної спрямованості, інтегративності та професійного самовизначення студента. Запропоновано практичні рекомендації для викладачів. Окреслено перспективи апробації моделі та розробки критеріїв оцінювання фахових компетентностей.